Ordinul comun MS/ CNAS nr. 674/ 252/ 2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, se modifică după cum urmează:

   1. Anexa 2, cap. I, pct. 6, subpct. 6.9 se modifică și va avea următorul cuprins:
"6.9. DCI-uri din cadrul sublistei B, prescrise în regim de compensare 90% din preţul de referinţă pentru pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri;"

   2. La Anexa 2, cap. II, pct. 1 Modul de completare a formularului de prescripție medicală lectronică pentru medicamente cu și fără contribuție personală - componenta prescriere, la pct. 2, subpct. (iii) se modifică și va avea următorul cuprins:

   "(iii) se bifează «Pensionar» pentru toate persoanele care îşi dovedesc această calitate printr-un cupon de pensie; pentru pensionarii care realizează venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri se bifează categoria «lista B 90%»."

   3. laAnexa 2, cap. II, pct. 1 Modul de completare a formularului de prescripție medicală electronică pentru mediamente cu și fără contribuție personală – componenta prescriere, la pct. 4, litera h) se modifică și va avea următorul cuprins:

   "h) «% Preţ ref.» - se notează, după caz: procentul corespunzător de compensare (90%, 50%, 100% sau 20% din preţul de referinţă) al medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor din sublistele A, B, C (secţiunea C1) şi D; procentul de compensare 90% din preţul de referinţă al medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor din sublista B pentru pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială pentru pensionari de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, pentru prescripţiile a căror contravaloare la nivelul preţurilor de referinţă/prescripţie este de până la nivelul prevăzut în contractul-cadru; procentul de compensare 100% din preţul de referinţă al medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor din sublistele A, B, C (secţiunile C1 şi C3) şi D, conform prevederilor legale în vigoare, pentru: copii (cu vârsta sub 18 ani), tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţi de liceu până la începutul anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi, gravide/lăuze; procentul de compensare 100% din preţul de referinţă aferent sublistelor A, B, C (secţiunea C1) şi D pentru categoriile de asiguraţi beneficiari ai legilor speciale (veterani, revoluţionari, persoane cu handicap etc.); procentul de compensare 100% din preţul de decontare pentru DCI-urile din sublista C (secţiunea C2) pentru toate categoriile de asiguraţi beneficiari de programe/ subprograme naţionale de sănătate curative, în conformitate cu prevederile normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate."

 

Fișiere atașate

4531.pdf