Începând cu data de 1. 10. 2019 și până la aprobarea și publicarea în Monitorul Offcial al României a HG pentru modificarea și completarea HG nr. 720/ 2008 prin care se va elimina adnotarea Ω pentru DCI Panobinostatum și DCI Ustekinumab, adnotare specifică medicamentelor incluse condiționat în Listă în baza unor contracte cost-volum, în conformitate cu prevederile contractelor anterioare, ale protocoalelor terapeutice aprobate prin ordinal MS/ CNAS nr. 1301/ 500/ 2008 și în baza formularelor specifice aprobate prin Ordinul CNAS nr. 141/ 2017, transmise și confirmate în PIAS, vor beneficia de tratament cu DCI Panobinostatum sau DCI Ustekinumab (în psoriasis cronic sever) doar pacienții eligibili deja incluși în tratament, pentru care s-a emis de către medical curant cel puțin o prescripție medicală până la data de 30. 09. 2019, inclusiv.


    Pentru pacienții prevăzuți mai sus, prescripțiile medicale electronice se vor emite în continuare de către medicii curanți ca și prescripții de tip cost-volum, pe o perioadă de până la 30 – 31 de zile, conform prevederilor legale în vigoare.
   

    Începând cu data de 01. 10. 2019 și până la aprobarea și publicarea în Monitorul Oficial al României a HG pentru modificarea și completarea HG nr. 720/ 2008, prin care se va elimina adnotarea Ω pentru DCI Panobinostatum și DCI Ustekinumab, adnotare specifică medicamentelor incluse condiționat în Listă în baza unor contracte cost volum, NU se includ pacienți noi în tratatment.


    După aprobarea și publicarea în Monitorul Oficial al României a HG pentru modificarea și completarea HG nr. 720/ 2008 prin care se va elimina adnotarea Ω pentru DCI Panobinostatum și DCI Ustekinumab, adnotare specifică medicamentelor incluse condiționat în Listă în baza unor contracte cost – volum, vom aduce la cunoștință data de la care se vor putea include și pacienți noi în tratament cu Panobinostatum sau Ustekinumab (psoriazis cronic sever), care îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevăzute în protocoalele terapeutice specifice aprobate prin Ordinul MS/ CNAS nr. 1301/500/ 2008.