În vederea evitării disfuncționalităților de prescriere a medicamentului RIVAROXABANUM pentru indicația 486 și asigurării accesului asiguraților la medicamentele inovative ce fac obiectul contractelor cost-volum, vă aducem la cunoștință următoarele:


     Valoarea totală a schemei terapeutice pentru medicamentul RIVAROXABANUM, prevăzută în protocolul terapeutic specific, pentru indicația codificată la prescriere prin codul 486, de 20 mg (1 comprimat de 20 mg)/ zi sau de 15 mg (1 comprimat de 15 mg)/ zi, prescrisă pentru o perioadă de maxim 30-31 de zile, calculată la nivelul prețului de referință, este de până la 330 RON/ lună, nefiind necesare astfel recomandări de prescriere pentru îndeplinirea cumulativă a celor 4 condiții (respectiv schemele terapeutice și duratele de administrare prevăzute în protocoalele terapeutice specifice aprobate prin ordinul MS/ CNAS nr. 1301/ 500/ 2008, prevederile art. 156, alin. (1), lit. a) din HG nr. 140/ 2018, prețurile de referință pe unitatea terapeutică pe fiecare medicament și concentrație în parte, respectiv perioada maximă pentru care pot fi prescrise medicamentele ce fac obiectul contractelor cost-volum/ cost volum rezultat, de până la                       30-31 de zile), așa cum acestea au fost formulate pentru DCI APIXABANUM (Eliquis), indicația 486 și indicația 490 și DCI RIVAROXABANUM pentru indicația 490.
Prescrierea medicamentului RIVAROXABANUM concentrația 20 mg sau 15 mg, în cadrul contractului cost volum, pentru indicația codificată în prescrierea 486, se realizează pentru pacienții eligibili în concordanță cu dozele recomandate din protocolul terapeutic specific și durata maximă pentru care pot fi prescrise medicamentele ce fac obiectul contractelor cost volum/ cost volum rezultat.