Potrivit dispoziţiilor art. 13 din Ordinul comun MS/ CNAS nr. 697/ 112/ 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, actul de înfiinţare a centrului de permanenţă îl constituie decizia de înfiinţare, emisă de către direcţia de sănătate publică.

Convenţia de asociere a medicilor de familie și contractele de muncă/ de prestări de servicii pentru personalul medical care participă la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare în regim de gardă prin centrele de permanenţă sunt documente în baza cărora se emite decizia de înfiinţare a centrelor de permanenţă fixe.

În situația în care sunt efectuate modificări în ceea ce privește structura de personal a centrului de permanență, acestea se vor comunica Direcției de Sănătate Publică, care va actualiza decizia de înființare și o va comunica casei de asigurări de sănătate.

În urma celor prezentate, solicităm medicilor de familie – coordonatori ai centrelor de permanență din județul Neamț, să nu mai comunice la sediul CAS Neamț modificările structurilor de personal din cadrul centrelor pe care le coordonează.

Acestea vor fi comunicate doar la DSP Neamț, în vederea actualizării documentelor menționate.