Revenim la comunicatul nr. DG 742/ 18. 01. 2021 și informăm furnizorii de servicii medicale în asistența medicală primară aflați în relație contractuală cu CAS Neamț că potrivit dispozițiilor OUG nr. 3/ 2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii și a Ordinului 68/ 2021 pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021, pentru activitatea prestată de medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, aceştia beneficiază de un tarif pe serviciu.
     
Tarifele de acest tip sunt aplicabile exclusiv pentru serviciile acordate persoanelor înscrise pe platforma de programare şi validate ca servicii de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare.
     
Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului, potrivit schemei complete de vaccinare, de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condiţiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
     
Plata medicilor de familie pentru activităţile prevăzute mai sus se face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al furnizorului de servicii în asistenţă medicală primară. 
     
În situația în care, după vizualizarea informațiilor postate pe site-ul instituției, www.casnt.ro, la secțiunea ”medicină de familie - știri”, sunteți de acord cu încheierea acestui tip de contract, puteți trimite la sediul instituției noastre cererea completată în acest sens (conform modelului afiașat pe site), însoțită de semnătura dumneavoastră electronică extinsă.